Aleqa ved COP21: Grønland skal ikke føle sig som offer

Siumuts Folketingsmedlem, Aleqa Hammond, understregede de positive sider ved klimaforandringerne, da hun i denne weekend var hovedtaler ved konferencen, Arctic Encounter, i forbindelse med COP21.
Foto © : Siumut
Skrevet af Karsten Sommer
13. december 2015 18:57

Hun påpegede nemlig at Grønland er godt i gang med at udvikle grøn energi, samtidig med at den globale opvarmning også giver nye muligheder:

- 75% af Grønlands energiforbrug kommer allerede fra vandkraftværker, og vores mål er at blive fuldt selvforsynede med grøn energi, sagde Aleqa Hammond på konferencen, og tilføjede:

- Grønland skal ikke opfatte sig selv som et offer. De klimatiske udfordringer baner nemlig også vejen for nye muligheder, som vil gøre Grønland mere interessant for udenlandske investorer. Klimaforandringerne i Arktis vil skabe økonomisk udvikling og gøre Grønland til en vigtig brik i international politik, understregede Hammond, der ligesom Vittus Qujaikitsoq gerne ser større anerkendelse af de arktiske folk.

- Idag bliver store beslutninger som oftest taget uden om menneskene i Arktis.Tiden er inde til, at den arktiske befolkning ikke blot er tilskuer til sin egen udvikling. Grønland udgør 20% af hele Arktis. Derfor bør vi, som minimum, sidde med til bords ved forhandlinger og udformning af arktisk politik, sluttede Siumuts folketingsmedlem.