VIDEO Aleqa kritiseres vedrørende Grønnedal

Den tidligere formand for Naalakkersuisut og nuværende medlem af Folketinget Aleqa Hammond arbejder på at bevare bygningerne i Grønnedal.
Skrevet af Bikki P. Kleist
21. august 2015 15:36

Men nu kritiseres Aleqa Hammond fra flere sider for ikke at gøre noget mens hun stadig sad på magten.

Aleqa Hammond burde have reageret, mens hun var formand for Naalakkersuisut i 2013 mener et medlem af kommunalbestyrelsen i Kommuneqarfik Sermersooq.

- Vi fik et brev fra Selvstyret om at stedet nu skal lukkes ned, og det skete, mens Aleqa Hammond var formand for Naalakkersuisut. Jeg kan kun beklage, at hun ikke gjorde noget ved sagen mens hun endnu sad på magten, siger medlem af kommunalbestyrelsen for Kommuneqarfik Sermersooq, Mille Søvndahl Pedersen (IA) til KNR.

Læs også Hammond vil stoppe nedrivning af Grønnedal

 

Kritiseres af egne rækker

Kritikken af Aleqa Hammond kommer også fra egne rækker.

- I har desværre allerede besluttet jer for at rive Grønnedal ned, og nu, hvor nedrivningen skal til at realiseres, så er det altså ikke på sin plads at I først nu er begyndt at beklage jer, skriver Doris Jakobsen på Facebook.

Den tidligere formand for Naalakkersuisut og nuværende medlem af Folketinget spurgte nemlig til Grønnedals status til Forsvarsministeren den 18. august:

- Jeg spurgte Forsvarsministeren om Grønnedal ikke bare kunne bestå og genbruges af grønlænderene, siger Aleqa Hammond.

Læs også Grønnedal rives ned

Men Aleqa Hammonds partifæller havde allerede kæmpet for sagen.

- Aleqa, kan du virkelig ikke huske at de tidligere Naalakkersuisut og Staten sammen, allerede havde taget en beslutning vedrørende Grønnedal? For dengang havde jeg og Kim ellers kæmpet for en bevarelse af stedets bygninger, sådan skrev Doris Jakobsen i Facebook.

- Hun havde ellers en mulighed for at gøre noget. Ved at sige: Hej! Vi kan da godt bruge stedet, siger Mille Søvndahl Pedersen.

Læs også Arkitekt ser stort potentiale i Grønnedal