Alcoa indrømmer korruption

Alcoa, der er verdens største aluminiumsproducent, har indvilget i at betale en bøde på hvad der svarer til ikke mindre end 2,1 milliarder kroner.
16. januar 2014 06:48

Alcoa vil betale milliardbøden, efter en korruptionssag i Bahrain, hvor virksomheden har indrømmet at have bestukket embedsmænd og medlemmer af Bahrains kongefamilie, der sidder i en statsejet virksomhed med millioner af kroner igennem en årrække.

Det er den del af Alcoa, der hedder Alcoa World Alumina, der i går erklærede sig skyldig i korruptionssagen, og det gjorde de i en retssal i Pittsburg USA.

Det enorme beløb, på det der svarer til 2,1 milliarder kroner, rummer både en bøde, et forligsbeløb samt forskellige sagsomkostninger, rapporterer børstjenesten Bloomberg.

- Jeg tror ikke, der var nogen der havde regnet med så høj en bødebetaling, siger Curtis Woodworth, der er børsanalytiker hos firmaet Nomura Holdings Inc.

- Forliget er en smule værre end forventet, uddyber han.

Alcoa erklærer sig skyldig i at bryde det der hedder The U.S. Foreign Corrupt Practices Act, som er et sæt regler, der forbyder virksomhedsansatte at betale bestikkelsespenge.