Air Iceland satser på Kangerlussuaq

Nye større maskiner gør rute til Kangerlussuaq attraktiv for Air Iceland, der ikke mindst vil fokusere på at få flere kinesere ombord.
Salgs- og marketingdirektør i Air Iceland, Ingi Tor Gudmundsson. Foto © : Jonas Løvschall-Wedel/KNR
24. september 2015 05:07

Næste sommer byder på en ny rute til Kangerlussuaq fra Keflavik med Air Iceland.

Salgs og marketingdirektør Ingi Tor Gudmundsson fortæller, at ruten har været længe undervejs, og at rejsebureauer rundt om i verden længe efterlyst en rute fra Island til Kangerlussuaq.

- Det er gletsjeren og naturen, der trækker, siger Gudmundsson.

 

Vinterrute en mulighed

Ruten for premiere til juni 2016 og flyver de tre sommer måneder. På sigt kunne Air Iceland dog godt tænke sig en udvidelse.

- Kangerlussuaq har Hundeslædesæsonen i marts og april som er spændende. Der er mange som er interesseret. Det er ikke noget vi gør noget ved nu, men vi har lyst til at udvide sæsonen, siger Gudmundsson.

 

Nye maskiner

En anden vigtig nyhed for Air Iceland er, at de gamle maskiner er blevet udfaset, og flyselskabet her i stedet investeret i to Bombadier Q 200 med plads til 37 personer og tre større Bombadier Q 400 med plads til 72 passagerer. Maskiner som gør den nye rute til Kangerlussuaq mere attraktiv for flyselskabet.  

Læs også 1.000 kinesere i landet i 2013

- De store maskiner er vigtige i forhold til at flytte store grupper fra ikke mindst Asien, siger Gudmundsson, som peger på, at Asien er et område, der bliver fokuseret på lige nu.

 

Savner længere landingsbaner

De større fly kan lande i Kangerlussuaq og Narsarsuaq, men de kortere landingsbaner er fortsat en udfordring for Air Icelands to primære destinationer.

Læs også Air Iceland: Qaqortoq Lufthavn ikke en prioritet

- I Grønland savner vi længere landingsbaner, særligt i Nuuk og Ilulissat håber vi på længere landingsbaner, siger den håbefulde salgsdirektør.