Air Greenland skrotter indkøbt fiasko-helikopter

Air Greenland skrotter problemhelikopter og satser i stedet for på en gammel arbejdshest. Det oplyser flyselskabet.
Foto © : KNR
15. juni 2017 11:09

Det nationale flyselskab dropper at få en indkøbt S-61 helikopter i luften til rednings- og eftersøgningsoperationer og klargøre i stedet for en af deres gamle S-61’ere fra 1965.

Air Greenland vandt servicekontrakten for rednings- og eftersøgningsoperationer i 2015, og købte i den forbindelse endnu en S-61, som ifølge selskabet skulle styrke rednings- og eftersøgningsflåden.

Helikopteren var dog ikke flyveklar, da den blev købt, men skulle efter planen have været klar til brug i starten af 2016, men det skete bare ikke. Halvandet år efter står helikopteren stadig på jorden.

LÆS OGSÅ Indkøbt SAR-heliktoper flyver ingen vegne

Nu har Air Greenland i stedet valgt at klargøre deres gamle S-61’er. Klargøringen omfatter ifølge flyselskabet en teknisk inspektion, som er gennemført flere gange tidligere, og vil vare nogle måneder, oplyser Air Greenland.

LÆS OGSÅ Air Greenland skal have ny direktør

Det betyder samtidig, at man dropper at få den anden S-61er i luften. Fiasko-helikopteren har en bogført værdi på knap 17 millioner kroner. Air Greenlands økonomiske tab afhænger dog af flere ting, men det kommer til at koste på bundlinjen, fortæller fungerende direktør i Air Greenland, Jacob Nitter Sørensen.

- Tabets størrelse afhænger af værdien i helikopteren, samt hvor stort et omfang af reservedelene, som kan genanvendes, og hvad der skal sælges. Derfor er det for tidligt at komme et konkret beløb nærmere, siger han.