Aalborg Universitet udvider polarforskning

I dag slår Aalborg Universitet officielt dørene op for en ny forskningsenhed om Arktis.
Foto © : Michael Ransburg/Flickr Creative Commons
12. september 2016 06:42

Enheden skal rumme projekter på tværs af fagområder med fokus på mennesker og organisationer, der leverer og opererer i Arktis, meddeler Aalborg Universitet.

Åbningen af enheden, der er blevet døbt AAU Arctic, er ikke helt ny, men nærmere en udvidelse af en mangeårig forskningsgruppe med navnet CIRCLA, der primært har haft sit fokus på livsvilkår i Arktis.

-Formålet med AAU Arctic er at udgøre en platform, hvor man kan koble forskere sammen, der sidder på de forskellige fakulteter, men som arbejder med Arktis på forskellige måder. Sådan at deres forskning bliver puljet sammen, og vi kan opnå nogle endnu bedre resultater, fortæller leder af e AAU Arctic, Anne Merrild Hansen.

I dag er interessen for Grønland og udviklingen i det arktiske område dog så stor, at universitet ønsker at udvide forskningen og samtidig håber at øge samarbejdet med erhvervslivet i Nordjylland og Grønland.

Åbningen er ikke helt ny, men er nærmere en udvidelse af den mangeårig forskningsgruppe CIRCLA, der primært har haft sit fokus på livsvilkår i Arktis.

Et af målet med AAU Arctic er at gøre forskningen brugbar for bl.a. erhvervslivet i Grønland.

- For eksempel når vi samarbejder med turistoperatører, så kan vi igennem samarbejde få idéer og undersøge muligheder for udvikling og være med til at promovere en udvikling, som jo så vil være til gavn for turismen og de enkelte.

Foruden Aalborg Universitet har både København og Aarhus Universiteter forskningsafdelinger med fokus på udviklingen i Arktis.