Aalborg Havn vil investere i Nuuk

Aalborg Havn, hvor Grønlandshavnen ligger, mener at de kan sikre beskæftigelse i den nordjyske havn gennem investering i Nuuk.
Skrevet af Noah Mølgaard
22. september 2011 08:02

Den fremtidige drift og udviddelse af Nuuk atlanhavn skal i fremtiden drives af et selskab. Selve forretningsmodellen er ikke helt på plads endnu. Men det kommende selskab har allerede nu en ekstern investor.

Aalborg Havn A/S meddeler nu, at de vil skyde 20 millioner kroner i projektet for at sikre jobs i Nordjylland.

- Der bliver både pakket og modtaget gods i Aalborg. Og når der kommer varer retur fra Grønland, primært fisk, så bliver de oppakket her til eksport. Så mere gods er lig med flere ansatte, siger havnedirektør i Aalborg Havn A/S Claus Holstein til DR P4 Nordjylland.

Han mener, at succes i oliejagten kan skabe tusindvis af jobs i Nordjylland i fremtiden.

Transportkommissionen har blandt andet anbefalet udviddelse af atlanthavnen i Nuuk, hvor de foreslår anlæggelse af en 320 meter lang containerhavn.

- En ny havn er forbundet med et betydeligt samfundsøkonomisk overskud, skriver transportkommissionen i sin betænkning.

Kommuneqarfik Sermersooq, Selvstyret og Royal Arctic Line har arbejdet med projektet et stykke tid, og nu er Aalborg Havn A/S også kommet med ind i billedet.

Direktør i Royal Arctic Line Jens Andersen oplyser overfor KNR, at de stadig er i forberedelsesfasen. De håber på at Nuuk Container A/S kan blive stiftet i inden årsskiftet.