Aaja Chemnitz Larsen tror på tæt samarbejde med Mette Frederiksen

Der er gode muligheder for et tættere samarbejde mellem Danmark og Grønland. Det vurderer IA’s genvalgte folketingsmedlem Aaja Chemnitz Larsen efter første møde med Mette Frederiksen.
Foto © : IA
Skrevet af Mathies Hvid Toft
08. juni 2019 18:24

Grønlands to nyvalgte folketingsmedlemmer Aaja Chemnitz Larsen (IA) og Aki-Matilda Høegh Dam (S) har været til møde med Danmarks efter al sandsynlighed kommende statsminister Mette Frederiksen.

Ifølge Aaja Chemnitz Larsen var det et frugtbart møde, der lover godt for de kommende år.

- Sidste gang, at jeg var til forhandlinger, var det lidt senere i processen. Så det er positivt, at er blevet inddraget så tidligt i processen, siger hun og tilføjer, at det bestemt ikke er utækkeligt, at hun vil støtte en kommende socialdemokratisk regering. Noget hun også meddelte til mødet.

- Så jeg synes, at det har været et yderst positivt møde, og jeg har rigtig store forhåbninger, lyder det.

Aaja Chemnitz Larsen havde ligesom Siumuts nye folketingsmedlem Aki-Matilda Høegh Dam en række konkrete ønsker med til Mette Frederiksen.

Bl.a. vil IA arbejde videre med deres ønske om en decideret arktisk minister og sammen med Siumut arbejde for ligeløn for politibetjente og anstaltsbetjente.

- Vi havde en lang række konkrete ønsker med. Bl.a. talte vi om den generelle relation mellem Grønland og Danmark fremadrettet. Vi drøftede også vores ønske om en minister, der har et ansvar for arktisk, og vi pegede på vores ønsker i forhold til de kommende udvalgsposter. Vi pointerede også ønske om, at Grønland bliver inddraget i højere grad på udenrigspolitikken, siger hun.

De to folketingsmedlemmer ved endnu ikke, hvornår de bliver indkaldt til et nyt møde.