600 islandske navne i skattely

På Island rasler der fortsat skeletter ud af skabet i kølvandet på det store skattelæk fra Panama.
09. april 2016 16:45

Således er der dukket næsten 600 nye islandske navne op i de lækkede dokumenter. Og det er ikke hvem som helst, der er blevet afsløret i at have aktiviteter i skattely.

Blandt navnene er en tidligere minister, en direktør for en medicinalvirksomhed, og også en redaktør for Islands ældste avis, som selv var den første til at skrive om afsløringerne.

Intet ulovligt

Ingen af dem mener de bevidst har gjort noget ulovligt fortæller Danmarks Radios udsendte på Island, Lisbeth Sung:

- Direktøren for den store medicinalvirksomhed er den eneste, der direkte har sagt, at han har betalt skat i Island. Og den tidligere minister, som iøvrigt også er tidligere leder af den islandske centralbank, som svarer til den danske Nationalbanken, siger at det fuldstændigt har været varetaget af andre mennesker. Altså at han ikke har været fuldstændigt vidende om, hvad det er der er foregået, fortæller Lisbeth Sung.

Selv om Islands statsminister allerede er trådt tilbage efter afsløringer om aktiviteter i skattely, så kræver et flertal blandt befolkningen, at der udskrives valg med det samme, og ikke først til efteråret, sådan som regeringen allerede har lovet.

Der er blevet varslet nye demonstrationer foran parlamentet i Reykjavik weekenden over og helt ind i næste uge.