KNR får 50.000 kroner for landsindsamling

Der blev doneret en million og 23 tusinde kroner til Red Barnets landsindsamling den 31. oktober. Pengene skal bruges til at hjælpe børn anbragt uden for hjemmet.
Foto © : Tele-Post
Skrevet af Ane-Marie Petersen
03. november 2015 15:43

Men hele millionbeløbet skal ikke bruges til børnene. Der er nemlig regninger, der skal betales.

KNR skal således have 50.000 kroner fra donationer til deres transmission af udsendelsen.

Det er normalt, at KNR får en del af donationerne. Mediehuset har en fast kontrakt, der gør at nogle af transmissionsudgifterne bliver dækket af en del af de penge, indsamlingerne henter.

- Vi formidler jo hele processen også produktionsdelen, hvad tv angår, det står vi for. Vi har aftalt med Red Barnet, at KNR skal have 50.000 for ydelsen for den her omgang, siger planlægningschef i KNR, Niels-Pavia Lynge.

Læs også En million kroner til anbragte børn

Indsamlinger har normalt en frivillig bemanding, og også denne gang var telefonservicen, optrædende musikere, værtinder, frisører og andre medvirkende frivillige. Også Tele-Posts sms-service og opsætning af call-centre stod på selskabets egen regning. Imens delvist får KNR betaling.

Læs også Meeqqat Ikiortigit nuna tamakkerlugu katersuiniarneq 31.10.2015

Niels-Pavia Lynge forklarer dog, at indsamlinger er dyre for KNR. Alt udstyr skal forsikres, og medarbejderne fra KNR, som gjorde transmissionen mulig, var på 25 personer. Og de penge, KNR får for transmissionen, dækker ikke udgifterne, siger planlægningschefen og tilføjer, at det også er en ressourcekrævende arbejde.

Den endelig beløb af donationer kan først oplyses om tre uger, når regnskaberne er på plads. Og bestyrelsesformanden for Red barnet, Ruth Montgomery-Andersen, lover, at foreningen nok skal informere om, hvor mange penge der rent faktisk går til børnene.