21-årig druknede efter et fald ved elv

Politiets undersøgelse af mandagens drukneulykke ved Sisimiut konkluderer, at den 21-årige mand snublede og druknede i elven.
air greenland
Den 21-årige blev forsøgt genoplivet af både redningsfolkene ombord på redningshelikopteren og på sygehuset i Sisimiut. Arkivfoto Foto © : KNR, Anton Gundersen Lihn
Skrevet af Kathrine Kruse
31. juli 2019 11:45

Politiet i Sisimiut har nu afhørt samtlige deltagere i sommerlejren i Eqalugaarsuit i Itillip Kangerlua ved Sisimiut, hvor en 21-årig mand mandag tidligt på aftenen blev fundet druknet ved en elv.

- På baggrund af deres forklaringer og de billeder, vi har set fra stedet og ligsynet, konkluderer vi, at manden snublede ved elven. Han har muligvis ramt nogle sten ved elven i faldet, blev slået bevidstløs og herefter druknet, siger regionslederen i Qeqqata Politi Johan Davidsen.

LÆS OGSÅ Ung mand fundet druknet ved en sommerlejr

Politiet i Sisimiut fik tidligt mandag aften en melding fra Aasiaat Radio om, at radiokanalen havde fået et utydeligt opkald via en VHF-radio, hvor der blev meldt om en drukneulykke i Eqalugaarsuit ved Itilleq-fjorden.

En redningshelikopter blev sendt til stedet, og den 21-årige blev forsøgt genoplivet af både redningsfolkene ombord på redningshelikopteren og på sygehuset i Sisimiut. 

Lidt over klokken 22 mandag aften blev manden erklæret død på sygehuset.

Politiet i Qeqqata betegner ulykken som et hændeligt uheld.