18 meldes dræbt i angreb mod restaurant i Burkina Faso

En politiaktion er afsluttet efter et angreb i Burkina Fasos hovedstad, Ouagadougou, der startede sent søndag aften. Det oplyser landets kommunikationsminister, Remi Dandjinou, ifølge nyhedsbureauet AFP.
Arkivfoto. Burkina Fasos hovedstad, Ouagadougou Foto © : Hugues/Flickr Creative Commons
Skrevet af Ritzau
14. august 2017 10:54

Mistænkte jihadister angreb sent søndag aften en tyrkisk restaurant i Ouagadougou.

På pressekonferencen oplyser Remi Dandjinou, at det endelige dødstal efter angrebet er 18 døde, heriblandt to angrebsmænd. Flere skulle være sårede.

Tidligere oplyste han, at sikkerhedsstyrker havde dræbt tre formodede jihadister, der menes at stå bag angrebet. Men det tal er efter operationens afslutning ændret til to.

Kommunikationsministeren har tidligere oplyst, at ofrene i angrebet kommer fra flere forskellige lande. Der skal være mindst én fransk statsborger blandt de dræbte.

Tidligere oplyste hospitalskilder, at også mindst én tyrkisk statsborger er blandt de døde.

Vidner har fortalt, at tre bevæbnede mænd ankom til restauranten Aziz Istanbul i en firehjulstrækker omkring klokken 21.30. De åbnede ild mod gæster, der sad udenfor.

Politibetjente og soldater ankom til stedet i pansrede køretøjer, hvorefter der ifølge en journalist fra nyhedsbureauet AFP kunne høres sporadiske skud.

Det fattige og lukkede land Burkina Faso, der grænser op til Mali og Niger, har de senere år oplevet en række af angreb, som jihadistiske grupper har taget skylden for.

/ritzau/