125 unge ledige skal skoles

Handlingsplanen mod ledigheden i Qaasuitsup kommunia, der skal hjælpe godt halvdelen af de 1300 arbejdsløse i kommunen, betyder blandt andet, at 125 unge arbejdsløse kan begynde i forberedelsesskolerne Piareersarfiit i fem byer.
Skrevet af Oline I. Olsen
28. juni 2012 13:55

Den politiske beslutning skete for godt to uger siden, og det giver embedsmændene travlhed med at finde plads og undervisning til de mange ekstra elever, fortæller direktør for Erhverv og arbejdsmarkedsområdet Lars Lennert Sandgreen.

-Vi gør alt, for at gøre det her på en ordentlig og en fornuftig måde. Hvis der er mangel på kapacitet eller boliger, må vi være kreative og finde ud af, hvad kan vi gøre. Udgangspunktet er, at vi skal gøre det fornuftigt og rigtigt, siger direktør Lars Lennert Sandgreen.

Til august bliver 125 unge arbejdsløse optaget i de lokale forberedelsessecentre, Piareersarfiit. Og da indtaget bliver væsentligt større end tidligere, kræver det planlægning, som embedsmænd i kommunen og Selvstyret nu står overfor.
 
-Vi får travlt henover sommeren, siger Lars Lennert Sandgreen. De skal nemlig se på skolernes kapacitet og undervisningsmuligheder til de ekstra mange elever.

- Hvad kolligeplads og læreplads angår, skal vi finde ud af, hvordan vi bedst kan udnytte de eksisterende kapaciteter rundt omkring, siger Lars Lennert Sandgreen.

I handlingsplanen er det beskrevet, at de unge arbejdsløse skal undervises i grønlandsk, dansk, engelsk og matematik og i personlig omstillingsparathed.

Og samme skoleforløb for unge arbejdsløse skal gennemføres til næste skoleår, her regner embedsmændene med bedre planlægning i forhold til nu.

-Vi prøver at nå alt det, vi kan nå i år, selvfølgelig. Men denne aftale strækker sig over to år, så det, vi ikke når i år, må vi bruge til næste år, siger Lars Lennert Sandgreen.