Ekstrabladet: Jørn Skov Nielsen styrer departementet

Det er efterhånden ved at være en trend, og nu følger Ekstrabladet trop. Avisen satte lørdag i et helt tillæg, særligt fokus på Grønland.

Det er dog næppe alle der jubler lige meget over den øgede opmærksom hed fra den kontante avis, i hvert fald bliver der sat fokus på manglende åbenhed i råstofdepartementet.  Her beskriver avisen departementchef Jørn Skov Nielsen som en enevældig leder, der sider tungt på magten og nærmest styrer sine skiftende ministre som marionetdukker.

- Berlingske Tidende har tidligere kaldt ham ' Grønlands oliezar' og ' skyggeråstofministeren', mens andre i Nuuk slet og ret kalder ham ' byens mest magtfulde mand'. Af samme årsag har ingen over for Magasinet EKSTRA lyst til at stå frem og kritisere ham med navn, fordi de frygter, at han vil ødelægge deres karriere og muligheder i øvrigt, skriver Ekstrabladet.

I et annonymt citat fra hvad der beskrives som en af flere centralt placerede kilder, står der.

- Han styrer ministeren fuldkomment'. Han bestemmer reelt over området, der skal sikre vores fremtid. Han har fået politikerne til at forstå, at hvis de vil redde landet økonomisk, så er de nødt til at gå via ham.

I artiklen citerer Ekstrabladet også Anders Meilvang fra Transparency Greenland.

- Vi har indtil nu haft en kombination af en meget stærk embedsmand over for en forholdsvis svag minister i den tidligere regering, og det giver embedsværket meget magt. I den nye regering har mange medlemmer ikke været politikere før, og de er nærmest hevet ind fra gaden. Og lige så snart de har fået magten, bliver de nervøse og fuldstændigt afhængige af deres embedsfolk. Derfor er det let for embedsværket - bevidst eller ubevidst - at sætte sig på politikerne. Ligesom det er let for de folkevalgte at falde i den grøft, hvor de læner sig for meget op ad embedsfolkene, sagde Anders Meilvang.

Ekstrablandet skriver, at de også forsøgte at få Jørn Skov Nielsen i tale, men da de mødte op på den aftalte tid, sagde Jørn Skov Nielsen, at han havde et andet møde, og at hans sekretær, som journalisten havde aftalt tid med, var blevet syg og gået hjem. Ligesom han afviste at tage et nyt møde med Ekstra Bladet.Nutaarsiassaateqarpit?

Nutaarsiassaateqarpit?

1717-imut SMS-erit, UNNIA allariarlugu kingornalu oqaluttuat allallugu.

Immersuivik atorlugu allaffigitigut knr.gl/1717

Emailikkulluunniit 1717@knr.gl