Qulaarpaa Cheflæge: Stor udskiftning af læger er ikke tilfredsstillende

Ifølge landslægen lider patientsikkerheden i landet under de mange lægevikarer i sundhedssystemet. Cheflægen i Styrelsen for Sundhed og Forebyggelse kalder situationen for utilfredsstillende.
- Aktuelt er der i Sydgrønland 3 fastansatte læger, hvilket faktisk er mere end har været tilfældet i mange år, hvor den stedlige ledende regionslæge var eneste fastansatte. Det er på ingen måde tilfredsstillende, men desværre ikke enestående for Sydgrønland. Både i Regions Disko og Region Avanna er der ganske få fastansatte læger, skriver Anne- Marie Ulrik til KNR. Assi © : Hans Ole Petrussen
apriilip 12-at 2016 04:36

Mandag fortalte KNR om 30-årige Oline M. Gabrielsens oplevelser med vikarierende læger i Narsaq, og landslæge Henrik Trykker fortalte, at patientsikkerheden lider, når der er stor udskiftning i personalet på landets sygehuse.

KNR har forsøgt at få en kommentar fra den ledende regionslæge i Sydgrønland, Anne Marie Buch. Men Anne Marie Buch fortæller, at hun fratræder sin stilling 1. maj, og dermed er stillingen som ledende læge i regionen igen ledig. Anne Marie Buch henviser derfor til cheflæge i Styrelsen for Sundhed og Forebyggelse, Anne-Marie Ulrik.

Læs også Patientsikkerhed lider under lægeskift

Cheflæge: På ingen måde tilfredsstillende

Anne-Marie Ulrik har ikke ønsket at stille op til interview om situationen med mange vikarierende læger i sundhedsvæsnet, men hun skriver følgende i en mail til KNR:

- Aktuelt er der i Sydgrønland 3 fastansatte læger, hvilket faktisk er mere, end hvad der har været tilfældet i mange år, hvor den stedlige ledende regionslæge var eneste fastansatte. Det er på ingen måde tilfredsstillende, men desværre ikke enestående for Sydgrønland. Både i Regions Disko og Region Avanna er der ganske få fastansatte læger, skriver Anne- Marie Ulrik til KNR.

Hun skriver yderligere, at hun har forståelse for, at det kan være generende for patienterne.

Elektroniske patientjournaler skal sikre patientsikkerhed

- Jeg har fuld forståelse for patienternes frustration, men det er desværre det vilkår, vi har, skriver cheflæge Anne-Marie Ulrik.

Hun peger på elektroniske patientjournaler, telemedicin og fokus på eget uddannet sundhedspersonale som tiltag, der skal være med til at sikre patientsikkerheden på trods af stor udskiftning blandt lægerne.

Torsdag 14. april skal politikere og fagfolk diskutere problemet med de mange korttidsansatte i sundhedsvæsnet i debatprogrammet Qulaarpaa.