Doris Jakobsen: Vi har ikke gjort noget forkert!

Allattoq Karsten Sommer
juunip 22-at 2006 14:46

Et ældre ægtepar fra Maniitsoq, troede indtil få dage før Nationaldagen at det var dem, der skulle have årets Kulturpris. Men de blev skuffet.

Landsstyremedlem for Kultur Doris Jakobsen mener dog ikke hun har gjort noget forkert.

Ægteparret blev i starten af juni ringet op af Doris Jakobsen, der meddelte dem at de var indstillet til årets Kulturpris for deres store arbejde for bedre udnyttelse af moskusoksens uld.

Ægteparret var overbevist om at de skulle have prisen, især da Doris Jakobsen efterfølgende personligt informerede dem om deres rejseplan med afgang fra Maniitsoq den 19.juni og hjemkomst den 22.juni.

Stor var derfor deres skuffelse, da de i midten af juni blev ringet op af en sekretær fra Kulturdirektoratet, der meddelte dem at de alligevel ikke skulle modtage Kulturprisen og at rejsen var aflyst.

Vi talte her til eftermiddag med Doris Jakobsen, der afviser at hun har gjort noget forkert.

- Det er altid sådan at emne-navne til kulturprisen kontaktes af KIIP før kandidaterne indstilles til Landsstyret. Emnerne bliver spurgt om de vil modtage prisen, og først derefter tager Landsstyret stilling til hvem der skal udpeges. Og jeg respekterer fuldstændig Landsstyrets afgørelse.

At Doris Jakobsen gik så vidt som personligt at meddele ægteparret deres rejseplan, betragter Doris Jakobsen også som helt normal arbejdsgang.

- Der foregår altid forberedelser. Men jeg har understreget overfor alle at det var hemmeligt, og at navnene skulle indstilles til Landsstyret.

Doris Jakobsen ønsker dog ikke at oplyse om hvor mange hun har ringet til, udover de to endelige prismodtagere. At det var sekretæren der ringede til ægteparret og aflyste prisuddelingen og ikke Doris Jakobsen selv, kalder Doris Jakobsen ligeledes ”normal arbejdsgang.”

- Vi har ikke gjort noget forkert, siger hun, og har ikke tænkt sig at ændre på proceduren omkring udvælgelse af Kulturprismodtagere, så misforståelser i fremtiden kan undgås.

- Det er normal arbejdsgang, siger Doris Jakobsen, der dog beklager hvis en misforståelse som denne, kommer til at overskygge den glædelige begivenhed som Kulturprisen rettelig er tænkt som.