Justitsmøde gav ingen konkrete løfter

juunip 22-at 2006 11:52

Der var ingen konkrete løfter om handling her og nu fra justitsminister Lene Espersen (K), da hun mødte sin grønlandske kollega, Aleqa Hammond (S) i dag. Eventuelle lovændringer kan tidligst træde i kraft til foråret 2008.

Alligevel var Aleqa Hammond tilfreds med mødet.

- Jeg tror hun har forstået hvor vigtigt det er for os at der bliver gjort noget ved det grønlandske retsvæsen, siger landsstyremedlem for Familie og Justitsvæsen Aleqa Hammond. Hun mener det har gjort indtryk på justitsministeren at danske medier den seneste tid har beskæftiget sig med det udsultede grønlandske retsvæsen. Politiken havde i søndags historien om at pædofili-dømte går rundt i samfundet og venter på at afsone fordi anstalterne er overfyldte. Og i Jyllands-Posten var der stort opsatte artikler om de grønlandske indsatte i Herstedvester.

Til efteråret behandler Folketinget retsvæsenskommissionens betænkning. Hvis alt går vel kan lovforslagene træde i kraft til foråret 2008.

Hvilke planer justitsministeren har indtil da bliver først afsløret når Lene Espersen og Folketingets retsudvalg kommer til Grønland sidst i august. Men Aleqa Hammond er tilsyneladende ikke i tvivl om at justitsministeren vil arbejde for at løfte det grønlandske retsvæsen.

- Jeg er optimistisk, og jeg tror justitsministeriet vil prioritere Grønland som et af de vigtigste punkter de skal arbejde med fordi det hører ind under justitsministeriet, siger Aleqa Hammond.