Krabbestop på forkert grundlag

Allattoq Karsten Sommer
juunip 17-at 2006 13:56

- Når fiskeriet bliver stoppet midt i højsæsonen, så er vi nødt til at kræve erstatning for de tab som fiskeristoppet medfører.

Det skriver Kale Mølgaard, der deltog i vinterens miniseminar om krabbefiskeri, i en pressemeddelelse om stop for krabbefiskeriet og han fortsætter:

- Der var blandt deltagerne i miniseminaret, enighed om at det kun var de steder, hvor krabberne var ved at skifte skal, at stoppet for krabbefiskeriet skulle træde i kraft, og ikke som det nu er bekendtgjort, over hele kysten.

Kale Mølgaard skriver videre at det blev præciseret af lokalkendte krabbefiskere at det var i farvandet omkring Kangaatsiaq til nord for Aasiaat, at fiskerne ønskede fiskeristop.

Krabbefiskeren Kale Mølgaard bliver støttet af Nukik Seafood A/S, der skriver at fiskeristoppet er truffet på et forkert grundlag.

Petrus Biilmann skriver i en pressemeddelelse at direktoratet har lukket for krabbefiskeriet på hele kysten ud fra den forkerte antagelse at krabberne skifter skal på samme tidspunkt på hele kysten.

- Det passer ikke, skriver Petrus Biilmann fra Nukik Seafood.