Narsaq i tæt kontakt med kinesisk fiskegrossist

juunip 16-at 2006 10:09

Det er kun nogle få dage siden Narsaq havde besøg af en kinesisk fiskeproducent. Men allerede nu er der skabt kontakter og mulighed for eksport af tørrede søpølser til det kinesiske marked.

- Jeg har nu etableret kontakt direkte til en fiskegrossist og konsulent indenfor dambrug i Kina. Han ønsker primært at købe tørrede søpølser fra Narsaq.

Det siger fungerende erhvervschef Karl Høegh fra Narsaq Kommune.

Det er resultatet af den kinesiske delegations besøg i Narsaq i forleden, erhvervschefen henviser til.

- I Kina mangler man rene ressourcer, derfor leder man efter nye markeder, man kan hente produkterne fra. Kinesernes mentalitet er, at man skal arbejde hurtigt. Derfor må Royal Greenland beslutte hurtigt, om de vil begynde prøveproduktionen af tørrede søpølser i Narsaq, siger Karl Høegh.

Sekundært har kineserne kigget på rejer, torsk, rødfisk, helleflynder, fjordtorsk og hellefisk. Alt sammen med ønsket om at få åbnet for disse produkter på det kinesiske marked.

I dag afleverer Karl Høegh en rapport om kinesernes besøg i Narsaq samt hvilke ønsker de har. Rapporten skal afleveres blandt andet til Royal Greenlands ledelse, og hvis den ikke reagerer på henvendelsen efter en måned, vil Karl Høegh lede efter andre interesserede.

- Hvis vi ikke arbejder hurtigt, så mister kineserne interessen for os, så prøver de andre markeder som Alaska og Canada, siger han.

Royal Greenlands direktør Henrik Leth siger, at man kigger på kinesernes henvendelse og er gang med at vurdere den.