Socialborgmester åben for nye boformer til grønlændere

juunip 09-at 2006 06:13

Hjemløse grønlændere i København bruger ikke kommunens normale tilbud om overnatning på herberg og lignende. Det påviste en rapport, der udkom for tre måneder siden. Rapporten pegede på at fællesskabet med andre landsmænd er et vigtigt element for socialt udsatte og hjemløse grønlændere. Derfor er der behov for alternative boligformer. Det er Københavns socialborgmester Mikkel Warming (Enh.) opmærksom på. Efter sommerferien vil han drøfte forskellige boformer med Københavns kommunes socialudvalg. Diskussionerne gælder blandt andet den såkaldte "avancements-bolig", der rummer flere trin på bolig-stigen, og hvor den hjemløse kan avancere efterhånden som hans eller hendes personlige situation ændrer sig.

De mulige alternative boformer bliver drøftet af socialudvalget efter sommerferien. Men udover de konkrete fysiske rammer søger Københavns Kommune også Socialministeriet om penge til en såkaldt ”mentorordning” en slags støtte-kontakt-person der hjælper den enkelte hjemløse grønlænder.

Det har to formål, forklarer socialborgmesteren:

- Dels skal det hjælpe nogle mennesker her og nu. Men det skal også gøre os klogere på hvilke sproglige og kulturelle barrierer, der er i de nuværende tilbud og som vi derfor skal bedre, siger Mikkel Warming, der var blandt deltagerne på et tema-møde om hjemløse grønlændere torsdag på Københavns Rådhus. Mødet var arrangeret af Socialt Udviklingscenter (SUS) og samlede omkring 50 personer, der arbejder med socialt udsatte grønlændere.