Arctic Green Food: Qeqertarsuatsiaat får deres ismaskine

Allattoq Mads Lynge
juunip 08-at 2006 16:49

I gårsdagens middagsradioavis kunne vi fortælle, at medarbejderne i Arctic Green Foods fabrik i Qeqertarsuatsiaat, var utilfredse med deres arbejdsforhold.

Ingvar Motzfeldt, der talte på vegne af de ansatte, bad ledelsen i Arctic Green Food om at tage det hele ved øjesyn selv, og tage affære.

Og der bliver gjort noget ved problemerne, siger direktør Tønnes Berthelsen:

- Siden sidste år har vi vidst, at ismaskinen er blevet for gammel. Den nye vi fandt, viste sig ikke at kunne dække behovet for Qeqertarsuatsiaat, hvorfor den blev trukket tilbage, og en ny blev bestilt, siger direktør i Arctic Green Food, Tønnes Berthelsen, og understreger at en ny ismaskine rent faktisk er på vej til Qeqertarsuatsiaat.

Tønnes Berthelsen er helt med på at medarbejdere lufter deres meninger, hvis der viser sig at være problemer på arbejdspladsen. Personligt er han dog af den mening, at det burde foregå på en saglig måde, og via de sædvanlige kommandoveje.

Med de sædvanlige kommandoveje mener Tønnes Berthelsen gennem et forum i selve arbejdspladsen, eller via en tillidsrepræsentant.

Via Ingvar Motzfeldt, der udtalte sig på vegne af sine kolleger, kom det blandt frem, at medarbejderne blev bedt om tage udstyr de ikke måtte bruge væk, og gemme det, da Arbejdstilsynet meldte deres ankomst. Udstyr der siden blev taget frem igen, da Arbejdstilsynet igen tog afsted fra Qeqertarsuatsiaat.

Men: - Der er tale om en misforståelse, siger Tønnes Berthelsen.

- Vi har et godt samarbejde med Arbejdstilsynet, og kunne ikke finde på at gemme ting fra dem, og specielt når man er et Hjemmestyreejet selskab som os, siger han.

- Det Ingvar Motzfeldt har opfattet som Arbejdstilsynet, var rent faktisk et ganske almindeligt fødevarekontrol, slutter Tønnes Berthelsen.