Arctic Green Food kritiseres af medarbejdere

Allattoq Mads Lynge
juunip 07-at 2006 10:21

Medarbejderne i Arctic Green Foods fabrik i Qeqertarsuatsiaat er utilfredse med deres arbejdsforhold. Utidssvarende udstyr, og en ødelagt ismaskine er bare nogle af problemerne, og det får dem til at opfordre ledelsen til komme forbi og se fabrikken. Som følge af den ødelagte ismaskine, er de nemlig nødt til kun at tage det de nu kan forarbejde på det givne tidspunkt.

- Vi bliver måske nødt til at begrænse indhandlingen af fisk, og det er fiskerne jo nok ikke så glade for, siger Ingvar Motzfeldt, der er ansat i Arctic Green Foods fabrik i Qeqertarsuatsiaat.

Ingvar Motzfeldt blev ansat i juni sidste år, og fik trods det faktum, at han ikke er uddannet maskinarbejder, ansvaret for al maskineriet i fabrikken i Qeqertarsuatsiaat. Stedets maskinarbejder søgte nemlig nye udfordringer og gik til Nukissiorfiit.

Og det er en bestemt Ingvar Motzfeldt radioavisen talte med.

- Ledelsen burde tage det hele ved øjesyn selv. Så kunne de nemlig selv se problemernes omfang, siger han, og fortsætter.

- Lad os snakke sammen og få løst problemerne, lad os forstå hinanden. Det hele kan kun blive bedre, siger Ingvar Motzfeldt.

Han oplyser endvidere, at medarbejderne engang blev bedt om at tage udstyr de ikke måtte bruge væk, og gemme det, da Arbejdstilsynet meldte deres ankomst. Udstyr der siden blev taget frem igen, da Arbejdstilsynet igen tog af sted fra Qeqertarsuatsiaat.