Flydirektør: Hjemmestyret bør støtte USA-rute

maajip 31-at 2006 13:10

Den kommende flyrute mellem Grønland og USA skal kunne betale sig for Air Greenland. Det lægger flyselskabets direktør Flemming Knudsen ikke skjul på. Det kræver massiv markedsføring for at ruten bliver en succes påpeger han.

Og her kunne Hjemmestyrets turist- og erhvervsråd, GTE, godt vise lidt mere velvilje lyder opfordringen fra Air Greenland-direktøren

- Det er en stor satsning med mange penge for Air Greenland. Derfor håber vi på støtte i form af markedsføringsmidler, der kan hjælpe os med opstart. Ligesom vi har fået tilsagn fra Baltimore Lufthavn til at støtte op om initiativet, siger Flemming Knudsen.

Air Greenland har fået løfte om et beløb mellem en og to millioner kroner fra Baltimore Lufthavn til markedsføring af ruten. Flemming Knudsen mener at et tilsvarende beløb fra Hjemmestyret ville tjene sig ind.

- Hvis det er en succes, er det jo også turistsektoren i Grønland der får fordel af det. Og så skaber vi øget indkomst til samfundet, siger Flemming Knudsen der gerne så at Grønlands Turist- og Erhvervsråd (GTE) hostede op med samme beløb som Baltimore lufthavn.

Ønsket om penge til markedsføring kommer bag på direktør Stig Rømer Winther fra Grønlands Turist og Erhvervsråd. Han har svært ved at se hvordan det skulle kunne lade sig gøre. Ikke mindst fordi det ville sætte en lavine i gang med ønsker om støtte til marketing fra andre virksomheder på det grønlandske marked.

- Air Greenland er et privat kommercielt firma, der løber en kommerciel risiko med denne rute. Til gengæld er overskuddet deres hvis der bliver et. Hvis Baltimore-ruten skulle have tilskud, skulle Arctic Travel Group vel også have det til deres Island-rute, siger Stig Rømer Winther i en kommentar.

Baltimore lufthavn betjener årligt 20 millioner mennesker. Air Greenland forestiller sig en ugentlig afgang fra Kangerlussuaq klokken halv tolv med ankomst i Baltimore klokken kvart over tolv lokal tid. Derefter går turen tilbage til Grønland halv to amerikansk tid.