Hvalfanger med til IWC-mødet

maajip 26-at 2006 13:23

Når Den Internationale Hvalfangstkommission mødes i det caribiske øhav i næste måned bliver det uden landsstyre-medlemmet for Fangst- og Fiskeri, Finn Karlsen.

Det oplyser direktoratets direktør Amalie Jessen, der til gengæld tager hvalfangeren Leif Fontaine med derned. Og det er der en helt særlig grund til:

- Grønland skal give informationer om der er sket en udvikling af vores udstyr, redskaber og fangstmetoder. Det skal vi svare på ud fra nogle spørgsmål vi har fået på forhånd og svarene har vi forberedt sammen med KNAPK. Og vi tager en hvalfanger med til at svare på spørgsmålene og fremlægge erfaringer af forskellig karakter.

Amalie Jessen forklarer, at dette årsmøde hovedsagelig er af teknisk karakter, har man vurderet, at Finn Karlsens tilstedeværelse er unødvendig. Det er først næste år at de grønlandske kvoter for alvor er på dagsordnen, og der vil landsstyremedlemmet for fangst- og fiskeri være til stede.

I år er det de nyeste hvaltællinger fra Naturinstituttet der skal stå sin prøve i IWC’s videnskabelige komite.

I alt kommer den grønlandske del af den danske delegation til at bestå af tre embedsmænd fra Fangst- og Fiskeridirektoratet og en repræsentant fra KNAPK. De to foregående år har de daværende landsstyre-medlemmer i øvrigt deltaget i IWC’s møder.