ILIK enig i GA-kritik

maajip 22-at 2006 10:19

Grønlands Arbejdsgiverforening (GA) kritiserer folkeskolen for ikke at være god nok. GA mener, at der kunne skabes langt flere elev- og lærlingepladser, men det kræver en bedre folkeskole, så flere unge bliver dygtigere til at regne og læse.

Lærernes forening, IMAK, genkender kritikken, og det er GA’s søsterorganisation ILIK også. Det handler om at give de unge lyst til at tage sig en uddannelse lyder det fra ILIK.

- Uddannelsespolitikken skal sikre at man gør det motiverende for de unge at tage en uddannelse. Og ILIK er ikke uenig i GA's betragtninger i den forbindelse, siger Ole Kielmann Hansen, der er formand for ILIK, det tidligere HST. ILIKs formand peger at der er mindst to store problemer med at få flere unge til at gennemføre en uddannelse

- Dels bør man kigge på grønlandiseringen i uddannelsessystemet. Og dels skal man sørge for at motivere de unge. Det skal helst have en konsekvens hvis ikke man gennemfører sin uddannelse, siger Ole Kielmann Hansen.

Han peger derudover på, at de mange sociale problemer heller ikke hjælper på lysten til at uddanne sig.

- Vi har en stor del af samfundet der har sociale problemer. Og det er ikke ligefrem motiverende for at tage en uddannelse, siger Ole Kielmann Hansen.

Foreningen varetager efter eget udsagn interesserne for mere end 100 arbejdsgivere, heraf en stor del blandt selvstændige næringsdrivende.