INI-direktør vil også af med klatmalere

Allattoq Mads Lynge
maajip 18-at 2006 14:35

INI A/S’ direktør, Kenneth Jørgensen, vil nu undersøge om der er blevet brugt ufaglært arbejdskraft i forbindelse med malerarbejde på dets boliger.

- For det strider jo imod selskabets politik, siger Kenneth Jørgensen, og han fortsætter:

- Det bryder jeg mig da ikke om, hvis det er tilfældet. Instruksen er at man skal anvende faglært arbejdskraft. Jeg vil undersøge selskabet om der har været tilfælde hvor vi har anvendt ufaglært arbejdskraft, slutter Kenneth Jørgensen.

I forbindelse med radioavisen søndag, kunne vi fortælle, at malermester Kristian Kilime fra Nuuk, er stoppet med at byde ind på arbejdsopgaver hos boligselskabet, da han mener at INI presser prisen i bund ved at bruge billig ufaglært arbejdskraft.

- Min pris ligger på cirka 8000 kroner, mens ufaglærte får omkring 3500. Der kan vi slet ikke være med, siger Kristian Kilime.

Men der er endnu en hjælpende hånd på vej. Afdelingschef i Direktoratet for Boliger og Infrastruktur, Olafur P. Nielsen står nemlig også parat ude i kulisserne for at få en løsning på problemet. Man vil nu til at stramme op omkring udbydningen af arbejdsopgaver, og slet og ret sortere dårlige håndværkere fra. Han sagde til radioavisen onsdag:

- Vi har en mulighed for at komme udenom de virksomheder, som ikke lever op til vore kvalitetsstandarder. Vi kunne foreksempel én gang for alle sortere dem fra, siger afdelingschef i Direktoratet for boliger og Infrastruktur, Olafur P. Nielsen.

Udover INI A/S selv, vil Direktoratet for Boliger og Infrastruktur i samarbejde med Grønlands arbejdsgiverforening søge at finde en løsning på problemet.