Vandkraft er fremtiden

maajip 17-at 2006 17:45

Ud med kul, olie og gas!

Efter onsdagens møde i Landstinget står det klart, at Grønland intensiverer jagten på vedvarende energi.

Dagens mand i skysovs var uden sammenligning Atassuts landsstyremedlem for Erhverv, landbrug og arbejdsmarkedsforhold Siverth K. Heilmann. Han fik fuld opbakning til at fortsætte projekterne med vedvarende energi.

-Vi skal arbejde videre med erfaringerne fra Buksefjorden og have prioriteret hvilke byer, der skal have vandkraft, lød det fra landsstyremedlemmet efter han havde fremlagt sin energipolitiske redegørelse.

Til store glæde for Siverth K. Heilmann var der bred politisk opbakning til at fortsætte projekterne i blandt andet Sisimiut og Ilulissat.

Selvom der altså var positive tilkendegivelser for at fortsætte med vandprojekterne, slog landsstyret dog bremsen i på ét punkt. Landsstyret afviste nemlig Ane Hansens beslutningsforslag om at prioritere byggeriet af et vandkraftværk i Qaasigianniguit området, som vil kunne forsyne 3 byer.

I alt én milliard kroner regner landsstyret med, at de kommende vand- og energiprojekter kommer til at koste. Pengene skal blandt andet komme fra investorer.