Kanukoka: Bygdeskolernes fremtid må overvejes

maajip 17-at 2006 16:25

Selv om der står strukturreform hen over det meste af det kommunale landsmøde i Ilulissat for tiden, så bliver der også talt om andet. For eksempel om folkeskolen.

Den fungerende formand for Kanukoka, Karl Lyberth, brugte en stor del af sin formandsberetning på at tale om uddannelse, herunder folkeskolen i bygderne. Han rejste en række spørgsmål om bygdeundervisningen, herunder om eleverne kommer i gang med en uddannelse efter folkeskolen.

- Erfaringen viser, at kun ganske få bygdeelever gennemfører en kompetencegivende uddannelse bagefter. Jeg vil opfordre kommunalbestyrelserne til at overveje, hvordan man giver bygdeeleverne den bedste undervisning, så de også har en reel chance i det videre uddannelsesforløb, sagde Karl Lyberth.

Der er 10 bygdeskoler, hvor elevtallet er under ni, og hvor undervisningen foregår samlet for alle elever uanset alder. Desuden er der yderligere 38 bygdeskoler med under 70 elever, hvad der ligeledes betyder, at eleverne går flere årgange sammen. 11 bygdeskoler har ikke en eneste uddannet lærer, oplyste Kanukokas fungerende formand.