Vi bærer selv ansvaret, siger GU-elever

maajip 17-at 2006 13:58

Det er de studerendes eget ansvar at møde op til timerne og aflevere opgaver til tiden. Det siger to GU-elever, der i øjeblikket selv mærker konsekvenserne af at have pjækket for meget. Det siger de efter, at det kom frem, at flere og flere studerende skal op til eksamen på særlige vilkår – altså i fuldt pensum - på grund af pjæk.

Minik Dam Holm fra Nuuk og Angerlartunnguaq Fleisher fra Asiaat er to af de elever, der ved, hvordan det er, at have pjækket for meget på GU. I øjeblikket slider de ekstra meget, fordi de skal op i fuldt pensum.

Minik Dam Holm oplevede problemer i forholdet, og det gik ud over skolen, og hos Angerlartunnguaq Fleisher var det lidt for meget fest og farver, der var grunden til at skolebøgerne forblev ubrugte.

Derfor skal de begge nu op i fuldt pensum. Men det betyder ikke, at de forsøger at fralægge sig ansvaret. De ved godt, at det er deres egen skyld, siger Minik Dam Holm

- Man skal klare sig selv og det skal man lære på GU, siger han

Alle tre gymnasier i Grønland oplever flere og flere elever, der skal op på særlige vilkår, så skolerne er begyndt at lave ekstra tiltag for hjælpe eleverne, som for eksempel morgenvækning og introforløb.

En GU-elev kan have op til 15 procents fravær fra både timer og skriftlige opgaver. Derefter risikerer de fuldt pensum.