Film-boykot ville ikke gå i Grønland

maajip 16-at 2006 09:53

I modsætning til Færøerne ville Grønland aldrig boykotte en film som den kontroversielle Da Vinci-film. Det siger både biskop Sofie Petersen og Katuaq-direktør Juaaka Lyberth til AG i dag.

Filmen handler blandt andet om den katolske organisation Opus Dei og teorien om at Jesus giftede sig med Maria Magdalena. Den katolske kirke kalder filmen og bogen af samme navn for blasfemisk. Og på Færøerne nægter øernes to eneste biografer at vise filmen der har verdenspremiere på fredag. Også i Katuaq i Nuuk. Biografdirektør Juaaka Lyberth har ingen problemer med at vise filmen:

- Man må give folk mulighed for selv at tilegne sig viden. Jeg er aldrig formynderisk overfor vores publikum, siger Juaaka Lyberth til AG.

Biskop Sofie Petersen er enig. Hun mener at forbuddet på Færøerne afspejler en fundamentalistisk og skriftro kirke. Samtidig er der flere kirkelige trosretninger, der præger Færøerne anderledes end i Grønland.

- Herhjemme ville et forbud aldrig kunne lade sig gøre. Eller også ville det få den modsatte effekt, siger Sofie Petersen til AG.