Grønlandsk øl forbudt i Grønland

maajip 09-at 2006 12:04

Grønlandsk produceret øl til den grønlandske befolkning. Sådan bliver det i fremtiden, hvis det står til bryggeri-ejer Salik Hard. Men hvis drømmen skal gå i opfyldelse skal den nuværende lovgivning ændres.

Iværksætteren Salik Hard har startet ølbryggeriet Greenland Brewhouse i Narsaq. Her skal produceres Brown Ale og Pale Ale øl og de første kasser grønlandsk øl står klar i juli.

Men den grønlandske befolkning får ikke lov at smage øllen, den bliver i stedet sendt til tørstige ganer i Danmark.

- Vi er meget interesserede i at sælge i Grønland, det er et grønlandsk selskab og det ville være det nemmeste at sælge øl her. Så snart loven tillader det, vil vi gerne sælge øl på hjemmemarkedet. Grønlandsk øl skal da drikkes af os! Siger Salik Hard.

Men Salik Hard kan ikke få den nødvendige tilladelse til at sælge grønlandsk øl i supermarkeder rundt omkring i landet på grund af loven. Så den bør ændres, mener han. Den ide er næstformanden i Landstingets Erhvervsudvalg Ane Hansen åben for:

-Flaskebekendtgørelsen er en hindring for det nystartede bryggeri i Sydgrønland, så vi skal snart i gang med at vurdere loven igen i udvalget. Derefter kan loven blive diskuteret i landstinget og ændret. Vi kan ikke nå det i forårssamlingen, det bliver nok i efterårssamlingen siger Ane Hansen fra Erhvervsudvalget.