Containeren runder 50 år

maajip 09-at 2006 10:19

I år fylder containeren 50 år. Siden er de store firkantede kasser blevet et uundværligt element for godstransporten, også her i Grønland.

Containerens historie begynder i USA under 2. verdenskrig. Som så mange andre opfindelser blev også containeren opfundet til militært brug.

Containerne blev dengang brugt til at transportere materiel og fødevarer over Atlanten til styrkerne i Europa. Den første rent kommercielle containertransport fandt sted mellem den amerikanske østkyst og Caribien i 1956. Altså for 50 år siden. Containerne kom til Danmark først i 70’erne, og her til Grønland i 1982.

Royal Arctic Lines helt egen container-guru, Esben Jakobsen, der til dagligt går under titlen kontorchef, giver her et bud på containerens betydning for Grønland, siden dengang.

- Der er ingen tvivl om, at der er blevet langt færre skader på godset, fordi det er bedre beskyttet. Men også fordi de forskellige fabrikker har omstillet deres emballage til at det skal i en container, siger Esben Jakobsen og tilføjer, at godset er blevet meget nemmere og hurtigere at transportere.

- Og det er jo billigere for samfundet.