Per Berthelsen: Formandskabet er mest for flertallet

maajip 07-at 2006 13:15

Landstingets formandskab får skarp kritik fra oppositionslederen, Per Berthelsen, Demokraterne, efter den noget kaotiske dag i fredags. Her var Nordlyskoalitionens overlevelse i nogle timer i fare.

I tumulten blev dagens planlagte debatter forsinket, og Per Berthelsen forsøgte at få to principielle sager – om partistøtte og om dobbeltmandater – udsat for at sikre en grundigere behandling. Men det blev afslået uden begrundelse, og i stedet for at indstille tingets arbejde kl. 18 som normalt, fortsatte man til 20.15.

- Alle, der har anmodet om udsættelse, har fået ønsket opfyldt – også i denne samling. Jeg er ikke tvivl om, at koalitionspartierne så deres snit til at få de for dem pinlige emner debateret uden mediernes tilstedeværelse. Dermed har formandskabet vist, at det ikke er et formandskab for hele tinget, men mest for flertallet, siger Per Berthelsen.

De to sager blev dog ikke endelig afgjort i fredags, hvor Demokraterne blev stemt ned på forslag om besparelser på partistøtten og om stop for at oppebære dobbelt løn for dobbeltmandater. Sagerne skal nemlig behandles yderligere to gange i Landstinget.