Ingen bevilling til trafiksystemet i Sydgrønland

maajip 04-at 2006 10:48

På grund af det énstrengede trafiksystem og manglende koordinering af trafikken i Sydgrønland kan passagerer fra Island, ikke altid komme videre til andre byer, f.eks. til Qaqortoq.

- Hjemmestyret har ikke koordineret trafiksystemet i Sydgrønland ordentligt, og det er meget frustrerende, forklarer Petsi Høegh, som er Turistchef i Qaqortoq.

Hun mener, at er der brug for økonomisk støtte fra Hjemmestyret, hvis passagertransporten skal fungere optimalt

Men afdelingschef Michael Pedersen fra Erhvervsdirektoratet afviser, at Hjemmestyret bør give en hjælpende hånd, i form af økonomisk tilskud, til at forbedre trafiksystemet. Han siger:

- Hjemmestyret er ikke ansvarlig for koordineringen af trafikken mellem Grønland i og Island, og der er ikke bevillinger til ruteflyvning mellem Island og Narsarsuaq på Finansloven for 2006.

I 2003 valgte Hjemmestyret at indgå en aftale med Island om at dele udgifterne for ruteflyvningen i løbet af sommer-perioden.

Men den bevilling, er ikke blevet videreført i Finansloven, fordi det har vist sig muligt at opretholde ruten på kommercielle vilkår, uden behov for tilskud, siger afdelingschef Michael Pedersen fra Erhvervsdirektoratet.