GA: Vi forskelsbehandler ikke

maajip 02-at 2006 05:14

Hvad vil SIKs medlemmer egentlig med deres fagforening? Det spørger Grønlands Arbejdsgiverforening – GA – om i en hilsen til SIK formand Jess G. Berthelsen.

Spørgsmålet kommer efter, at SIK i går i aftenradioavisen beskyldte GA for racisme, fordi GA har indgået overenskomst med Finansforbundet.

SIK er utilfreds med overenskomstaftalen, som giver en lønstigning på 9,2 procent til Fagforbundet, der har hjemsted i Danmark. Og da GA ikke vil give det samme til SIK, må det være udtryk for racisme over for en grønlandsk arbejdstager-organisation. Mener altså Jess G. Berthelsen.

GA-direktør Ole Rud påpeger at overenskomsten er indgået med Finansforbundets 17 medlemmer, der arbejder i Grønland. De betaler skat i Grønland og der er ikke tale om forskelsbehandling eller racisme, siger Ole Rud i en kommentar.

Ordstriden kommer midt i svære overenskomst-forhandlinger. Ifølge GA forlod Jess G. Berthelsen forhandlingsbordet forleden efter kun syv minutter.

Forinden havde han krævet, at GA igen begynder at betale til SIKs fonde. Hvilket GA har nægtet siden 2003, fordi arbejdsgiverforeningen mener, at fondene kun går til SIKs administration.