Arbejdsstyrken skal på kursus

apriilip 28-at 2006 15:46

Det skal kunne betale sig at arbejde. Og landsstyret er nu kommet med et udspil til, hvordan de mener at det kan gøres. At være arbejdsløs skal ikke være ensbetydende med at folk ikke har noget at tage sig til.

Kodeordet er ”handlingsplan”. I det lovforslag som Landstinget 1.behandlede i dag, skal en personlig handlingsplan være med til sikre lediges tilknytning til arbejdsmarkedet.

Forslaget lægger op til at ledighedsperioder bruges på en målrettet opkvalificering og udvikling af kompetencer. Det er det erhvervslivet efterspørger, og med Landsstyrets forslag får arbejdsløse både ret og pligt til at få lavet en individuel handlingsplan. En plan der målrettet går på at få folk i arbejde igen. Står man uden arbejde i mere end 14 dage skal man, i samarbejde med kommunen, finde en vej tilbage på arbejdsmarkedet. Det kan være i form af kurser, omskoling eller efteruddannelse. Som noget nyt vil Landsstyret inkludere de hjemsendte medarbejdere blandt dem som er kvalificeret til at modtage arbejdsmarkedsydelse.

Landsstyrets forordningsforslag om Arbejdsmarkedsydelse erstatter loven om takstmæssig hjælp hvis den vedtages i Landstinget.