Canadisk fiskerskib reddet

apriilip 28-at 2006 14:54

En canadisk fiskekutter blev fredag reddet af inspektionsskibet TRITON efter en dramatisk hjælpe-aktion. Kutteren havde problemer med roret, og var ikke i stand til at styre. Så i høje bølger og hårdt vejr måtte fiskerskibet trækkes i land.

Skibet, APPAK, lå cirka 30 sømil vest for Cook Øerne – ude af stand til at styre. Roret på skibet havde sat sig fast og vinden var stærk – omkring 15 meter per sekund og tiltagende.

45 sømil udenfor Nuuk Havn lå inspektionsskibet TRITON, der blev sendt af sted til hjælp. Håbet var i første omgang, at der kunne sættes teknikere ombord, der kunne reparere roret, men da TRITON nåede frem var bølgerne for høje – 4 til 6 meter, og skibet rullede.

Derfor blev det besluttet, at fiskerskibet skulle trækkes i sikkerhed i stedet.

TRITON skød en tynd line over den canadiske kutter, der bandt en kraftigere trosse i den. Derpå blev linen og den kraftige slæbetrosse trukket over på inspektionsskibet. TRITON kunne nu i meget forsigtigt trække det canadiske fiskerskib ind i Godthåbsfjorden, hvor et andet skib tog over og trak APPAK helt ind i Nuuk havn.

Grønlandskommandoen oplyser, at alle ombord på det canadiske skib har det godt, selvom de er en smule fortumlede af at have ligget og gynget på havet.