Selvstyrekommission må stramme op

apriilip 24-at 2006 14:59

Formanden for den fælles grønlandsk-danske selvstyrekommission, Jonathan Motzfeldt vil nu indskærpe overfor medlemmerne at mødeplanerne skal overholdes.

- Det er skuffende når mødeplanerne ikke bliver overholdt, siger Jonathan Motzfeldt. I middagsradioavisen langede folketings-og landstingsmedlem Kuupik Kleist ud efter danskernes tilsyneladende ligegyldighed med arbejdet i kommissionen. Afbud og aflysninger i arbejdsgruppen vedrørende økonomi er udtryk for danskerne nedprioriterer arbejdet. Mener altså Kuupik Kleist.

At arbejdet trækker ud er dog ikke kun danskernes skyld. Valgene til såvel folketing og landsting har også været med til at forsinke arbejdet. Og det tog også sin tid at få valgt en ny grønlandsk formand for kommissionen.

Ikke desto mindre er det uden tvivl vigtige beslutninger der skal tages i netop udvalget vedrørende økonomi. De skal nemlig drøfte og komme med et konkret udspil til hvordan bloktilskuddet skal udvikle sig fremover. Det er derfor ikke helt ligegyldigt hvad der bliver besluttet i udvalget påpeger et andet grønlandsk medlem Per Berthelsen fra Demokraterne.

- Det er formentlig det vigtigste underudvalg i kommissionen fordi vi snakker om den økonomi der har givet bekymring i selvstyreprocessen, siger Per Berthelsen.

Kommissionsformand Jonathan Motzfeldt vil gøre sit til at få også danskerne til at respektere mødeplanerne og overholde dead-lines.

- Når vi holder næste møde i Narsaq vil jeg stramme lidt på betingelserne for os alle sammen, lover Jonathan Motzfeldt.

Det har desværre ikke været muligt at træffe hverken kommissionens næstformand Christian Mejdahl eller underudvalgets formand Frank Jensen.