Eftertragtet grønlandsk guld

apriilip 20-at 2006 09:22

Grønlandsk guld går som varmt brød i København. Efter tre uger i montrerne på Galerie Metal er der både langet halskæder og vielsesringe over disken, fortæller guldsmed Nicolai Appel, der er en af bagmændene bag den aktuelle udstilling med grønlandsk guld.

-Udstillingen har solgt meget flot. Blandt andet er nogle af de største smykker blevet solgt – heriblandt vielsesringe til omkring 21.000 kroner.

De heldige købere af ringene kan dermed føje sig til rækken af prominente navne såsom kronprinsparret, der også går med grønlandsk guld på fingrene.

Også Statens Kunstfond har været forbi galleriets salgsudstilling, der holder til i Nybrogade tæt på Thorvaldsens Museum. Kunstfonden har købt to halskæder til et samlet beløb på mere end tredive tusinde kroner. Smykkerne skal bruges af offentlige personer i forbindelse med forskellige repræsentationer.

Udstillingen på Galerie Metal kører frem til 29.april. Nicolai Appel mener dog, at efterspørgslen er så stor, at det kan blive nødvendigt med et fast montre med grønlandsk guld på Galleriet.