Tilfredshed hos begge parter i rejekonflikt

apriilip 19-at 2006 14:10

Reje-konflikten er slut. Royal Greenland og KNAPK er i dag blevet enige om priserne på rejer i fremtiden, og begge parter tilfredse med aftalen.

Umiddelbart skulle man tro, at aftalen er bedste for rejefiskerne. De har hele tiden – lige siden konflikten begyndte – sagt, at de kræver 215 millioner kroner for hele kvoten af rejer. Og den pris blev i dag accepteret af Royal Greenland.

Men vicedirektør i Royal Greenland, Henrik Leth, mener ikke, at Royal Greenland blot har bøjet nakken, og givet rejefiskerne hvad de bad om. Han har nemlig fået lov til at skære ned på antallet af indhandlingssteder.

- Det er klart, at hvis man har mange fabrikker, så kan man spare penge, hvis man kan køre det på færre fabrikker, siger han.

Og det ganske nærliggende at tro, at han mener fabrikken i Narsaq. Royal Greenland har nemlig sendt et brev til Narsaq Kommune under overskriften ”Fremtiden for Fabrikken i Narsaq”, og her fortæller Royal Greenland, at indhandling af rejer i byen er slut inden sommerferien.

- Det kunne være éen mulighed, men nu må vi tage ned til Narsaq i næste uge for at snakke med dem.

Tirsdag sagde borgmester i Narsaq, Kiista P. Isaksen, til Radioavisen, at hun mener, at Narsaq er blevet taget som gidsel i konflikten mellem KNAPK og Royal Greenland. Hun ser det som en katastrofe, hvis byen ikke længere indhandler rejer.