Erhvervsdirektoratet misinformerede Landstinget

apriilip 07-at 2006 14:39

Nuuk Kommune, SIK og juristerne i Erhvervs-direktoratet har i dag holdt møde i sagen om de polske håndværkere uden arbejdstilladelse.

Til radioavisen siger borgmester Agnethe Davidsen, at erhvervsdirektoratet har erkendt, at de har givet ukorrekte oplysninger i Landstingssalen.

Det skete i en forespørgsel fra Demokraterne omkring rekruttering af tilkaldt arbejdskraft, hvor erhvervsdirektoratet gav et ukorrekt svar.

- En del af tvivlen i den seneste tids diskussion kan skyldes en mindre fejl i et svar til Demokraternes Marie Fleischer under vintersamlingen. Af svaret fremgik desværre fejlagtigt, at det var kommunen og ikke arbejdsgiveren, der sendte ansøgning om opholds- og arbejdstilladelse til Udlændingestyrelsen ved ansættelse af udefrakommende arbejdskraft, erkender Erhvervsdirektoratet i en pressemeddelelse.

Det er altså arbejdsgivere, der har fået tilladelse fra kommunen til at ansætte udefra kommende arbejdskraft, der skal sende en ansøgning om arbejds- og opholdstilladelse til Udlændingestyrelsen, hvis arbejderen ikke har statsborgerskab i et af de nordiske lande.