Fiskere i knibe

apriilip 07-at 2006 10:48

Det er en skidt tid for fiskerne i Nanortalik Kommune – de kan ikke tjene penge.

Et af problemerne er, at Arctic Green Food ikke kan blive enige med Royal Greenland om prisen for at Arctic Green Food kan overtage en fabrik i byen – derfor har fiskerne ikke noget indhandlingssted.

Kommunen har gjort landspolitikkerne opmærksom på fiskernes problemer – og har også oprettet et vejlednings og instruktionscenter for erhvervsdrivende, fiskerne samt fangerne. Men så er der ikke meget mere at gøre, siger borgmester Kristine Raahauge:

- Folk forventer jo, at kommunen kan gøre noget. Vi prøver at presse på de to selskaber, men vi skal også passe på, at vi ødelægger deres forhandlinger. Der hvor vi kan hjælpe til, det er rådgivning. Der har vi så, i den nye konstruktion i vækstcenteret.

For første gang har man inviteret fiskerne og fangerne til et møde, hvor der kom omkring 50.

-Fiskerne har ikke kunnet fremvise nogen indtjening i de senere, siger Kurt Pedersen, ledende vejleder på Instruktionscenteret.

- Vi har skrevet til Landsstyreformand Hans Enoksen, til Landsstyremedlemmet for Fiskeri, til Landsstyremedlemmet for Erhverv og Landbrug og formanden for KNAPK. Her har vi ridset problemerne i erhvervet op. På den måde for at få snakke om det, og selvfølgelig for at få noget i gang og få løst nogen ting, siger Kurt Pedersens.