Musik skaber ro i Herstedvester

apriilip 04-at 2006 08:21

Hver onsdag mødes en gruppe af de grønlandske indsatte på Herstedvester til musikundervisning. En professionel musiker sørger for at der er styr på de grønlandske toner som skaber ro i sjælen og på afdelingen.

- Det giver mig mere selvtillid. Musik har meget med følelser at gøre og mine problemer forsvinder, når jeg kommer i tanker om noderne, siger 34-årige Peter der har siddet i Herstedvester i fire år. Peter spiller elektrisk guitar i et band sammen med tre medindsatte i Herstedvester. Deres lærer er guitaristen, sangeren og komponisten Anders Roland. Han har gennem de seneste måneder været ansat af Herstedvester for at give de indsatte en professionel musikundervisning.

Musikken giver de indsatte afløb for deres følelser og det skaber ro på afdelingen. Det bekræfter fængselsfunktionær Kisser Voss overfor radioavisen. En medvirkende årsag er formentlig også samarbejdet med Frederiksbergcenteret der behandler mange af de indsatte for alkohol- og hashmisbrug.

Det er imidlertid ikke kun eleverne der får noget ud af de grønlandske musiktimer bag fængslets mure. Også for læreren, den garvede professionelle musiker Anders Roland er timerne specielle:

- Musikken er et medie hvor al lortet forsvinder når man forsvinder ind i musikken. Det er dejligt at være med til her, for det sker bestemt ikke i alle musiktimer, fortæller Anders Roland.