Fuldt hus til studenterdag på Christiansborg

marsip 31-at 2006 05:53

Op mod 180 har tilmeldt sig til den grønlandsk-færøske studenterdag på Christiansborg, heraf omkring 50 grønlandske studerende. På tilhørerrækkerne vil man blandt andre finde landstingsformand Jonathan Motzfeldt.

Arrangementet går løs klokken 13 dansk tid hvor det færøske folketingsmedlem Høgni Hoydal byder velkommen som nuværende koordinator for Den nordatlantiske Gruppe.

Derefter er der oplæg fra de grønlandske folketingspolitikere og deres danske kolleger fra regeringspartiet Venstre, Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti. Klokken halv fire træder statsministeren på talerstolen og efter hans indlæg bliver der en pause hvor de studerende får lejlighed til at hilse personligt på Anders Fogh Rasmussen.

Herefter er der debat med de tre nordatlantiske folketingsmedlemmer Høgni Hoydal, Lars-Emil Johansen og Kuupik Kleist. Og sidst på dagen dukker miljøminister Connie Hedegaard op på talerstolen.

Studenterdagen slutter klokken fem dansk tid og herefter mødes de grønlandske og færøske studerende til fest i Det færøske Hus i København.