Canada: Hold aktivister væk fra sælfangst

marsip 30-at 2006 07:42

Myndighederne bør holde dyreværnsaktivister, der opfordrer til vold, langt væk fra sælfangst.

Det mener premierministeren for Newfoundland og Labrador, Danny Williams.

Den canadiske tv-station CBC oplyser, at Williams vil have sat en begrænsning på de officielle tilladelser, aktivisterne kan få til at følge sælfangsten på tæt hold.

Den aktuelle anledning er, at den yderligtgående amerikanske dyreværnsaktivist Jerry Vlasak har meddelt at han vil skynde sig ud på den canadiske is for at protestere mod det, han kalder ”den barbariske grusomhed”, når canadiske sælfangere på Newfoundland dræber sælerne med køller og hakker. Aktivisten er tidligere dømt for blandt andet at opfordre til mord på de videnskabsfolk, som bruger dyreforsøg.

Den lokale organisationsformand for fiskere og fangere mener, at dyreværnsaktivisterne med deres tilstedeværelse ved sælfangsten forhindrer fangerne i at udføre deres arbejde sikkert.

Den canadiske fiskeriminister Loyola Hearn er dog ikke umiddelbart indstillet på at begrænse adgangen for offentligheden.

Han er bange for, at det vil se ud som om sælfangerne har noget at skjule, hvis fangsten ikke er tilgængelig for befolkningens kritiske øjne.