ICC og Brigitte Bardot mødes igen

marsip 23-at 2006 15:31

Da den tidligere franske filmstjerne Brigitte Bardot i går genoptog sin kampagne mod sælfangst på en pressekonference i Ottowa i Canada var det for nogen en deja-vu oplevelse. Kampagnen er nærmest født på samme tid som også ICC startede.

- Vi må jo sige pænt goddag igen, men det betyder ikke, at hun har ret. Hun er ansvarlig for ødelæggelse af inuit-kulturens økonomiske grundpiller, nemlig sælfangst, siger præsidenten for ICC i Grønland, Aqqaluk Lynge.

I forbindelse med sin velbesøgte pressekonference gav den grædende, 71-årige Brigitte Bardot udtryk for, at hendes kamp ikke retter sig mod inuit-folkets traditionelle livsstil. Den der indbefatter drab af sæler til mad og tøj. Derimod er den vendt imod kommerciel udnyttelse af sælerne. Hertil siger Aqqaluk Lynge.

- Hvad skal vi så leve af, hvis ikke noget er kommercielt? Hun er jo også kommerciel. Hun sælger sit eget skind om jeg så må sige.

- Det vi har brugt de sidste 20 år på er at få omverdenens accept af, at vi kan bruge de levende ressourcer. Og ikke mindst at få vores egen befolkning i Grønland, fangere osv. til at respektere de internationale regler, der er på området. Hvis vi gør det, tror jeg ikke, at nogen vil røre os, siger Aqqaluk Lynge.