Canadiske skind skulle redde beskæftigelse i Grønland

marsip 23-at 2006 10:30

Great Greenlands direktør, Michael Nielsen, skammer sig ikke over, at man købt canadiske sælskind.

- Nej, tværtimod. Vi købte skind i Canada, fordi indhandlingen i Grønland faldt dramatisk. Det var nødvendigt at skaffe råvarer et eller andet sted fra for at holde beskæftigelsen og bevare virksomhedens markedsandele, siger Michael Nielsen.

Great Greenland køber ikke længere skind i Canada, efter at indhandlingen i Grønland igen er stor nok til at dække behovet. Og desuden har landsstyret i øjeblikket forbudt virksomheden at gøre det.

Michael Nielsen afviser, at de canadiske skind har været en underskudsforretning.

- Påstanden er ikke rigtig. Samlet set har de canadiske skind været en god forretning for Great Greenland. Det er derimod rigtig, at vi havde nogle startproblemer, men sådan er det ofte, når man begynder med et nyt produkt, siger direktøren.

De canadiske skind sælges i dag udelukkende til Fjernøsten, men i starten blev både canadiske og grønlandske skind solgt fra salgsafdelingen i Glostrup i Danmark.

Michael Nielsen er ikke bange for en ”Paul McCartney-effekt” i forbindelse med canadiske skind. Virksomhedens hovedmarkeder i Fjernøsten er ifølge direktøren fuldstændig ligeglade med, hvad Brigitte Bardot eller Paul McCartney mener.