Landsstyret var tæt på at krakelere

marsip 22-at 2006 17:17

Asii Chemnitz Narup og sammenholdet i landsstyrekoalitionen var i dag på den måske hidtil hårdeste prøve.

Et million overforbrug på landskassens regnskab for 2004 var årsag til hele balladen, der fik demokraterne til at kræve landsstyremedlemmet for Sundhed og Miljøs afgang.

Men forlade jobbet frivilligt ville Asii Chemnitz Narup ikke:

-Jeg har levet op til ministeransvarlighedsloven siden jeg satte mig i stolen som landsstyremedlem. Så enkelt er det.

Overskridelsen af budgettet og manglende information fra landsstyremedlemmet er også blevet kraftigt kritiseret i en betænkning fra revisionsudvalget.

Demokraternes forsøg på at vælte landsstyremedlemmet for Sundhed og Miljø førte dagen igennem til flere afbrudte møder i landstingssalen indtil landsstyreformand Hans Enoksen skar igennem:

-Et enigt landsstyre har besluttet at Asii Chemnitz Narup fortsætter som landsstyremedlem.

At Hans Enoksen brugte udtrykket enigt er interessant fordi Siumutterne Kim Kielsen og Otto Jerimiasen i revisionsudvalgets betænkning om de 13 millioner kroner har udtrykt deres kritik af Asii Chemnitz Narup. En kritik, der åbenbart ikke var mening og mod nok bag, da spørgsmålet om Asii Chemnitz Narups afgang trængte sig på.

Som en sidste krampetrækning forsøgte Demokraterne sig med en et mistillidsvotum mod landsstyremedlemmet. Den idé levede kun indtil landstingsmedlem Lars-Emil Johansen hev en såkaldt afværgedagsorden op af hatten. En dagsorden, der kort fortalt gik ud på, at landsstyret skal rette op på de forhold som revisionen har fundet kritisable. På nær Ellen Christoffersen stemte Atassut, IA og Siumut for afværgedagsordnen og dermed blev mistillidsvotummet fejet af bordet. Asii Chemnitz Narup er altså fortsat landsstyremedlem for Sundhed og Miljø og Landskassens regnskaber for 2004 endelig godkendt.