Ringe grønlandsk interesse for DNAG studentertræf

marsip 22-at 2006 07:07

Det strømmer til med tilmeldinger fra især færøske studerende til Den nordatlantiske Gruppes studentertræf næste uge. Her får de unge mulighed for at debattere med fremtrædende danske politikere som undervisningsminister Bertel Haarder, miljøminister Conni Hedegaard og den socialdemokratiske partiformand Helle Thorning Schmidt.

Over 80 har foreløbigt tilmeldt sig til arrangementet. Mens de færøske studerende udgør cirka 50 er der indtil videre kun omkring 20 studerende fra Grønland En af årsagerne kunne være, at mens der er 392 grønlandske studerende er mindst 3000 færinger på de danske uddannelsesanstalter. Det oplyser medlemssekretær Silja à Borg Færø fra Den nordatlantiske Gruppe.

Ikke desto mindre er medlemssekretær Mininnguaq Kleist fra Den nordatlantiske Gruppe ærgerlig over den ringe grønlandske interesse:

- Et af formålene med arrangementet er jo blandt andet at vække de studerende og få dem interesseret i politik, for det vil højne den politiske debat derhjemme. Jo mere veluddannede grønlændere interesserer sig for samfundsforhold derhjemme, jo bedre vil tingene begynde at køre, forhåbentligt, siger Mininnguaq Kleist.

Formanden for De grønlandske Studerendes Organisation i Danmark, DKIK, Parnuna Egede mener at fraværet af grønlandske tilmeldinger enten skyldes at de studerende prioriterer studiet højere eller at de ganske enkelt ikke interesserer sig for politik. I modsætning til færingene.

- Jeg er imponeret over færingenes entusiasme, siger Parnuna Egede. Hun håber der kommer flere tilmeldinger efter DKIKs fællestræf der bliver holdt i weekenden.

Det nordatlantiske Studentermøde på Christiansborg finder sted fredag den 31. marts. Efter den politiske debat er der fest i Det færøske Hus arrangeret af de grønlandske og færøske studenterforeninger, DKIK og MFS.