KANUKOKA kalder direktorat arrogant

marsip 17-at 2006 14:08

Kommunernes forening, KANUKOKA, er godt og grundigt vrede på Direktoratet for Sundhed. Foreningen ikke har været med i forhandlinger om priser for plejepatienter på sygehuse, så derfor skriver KANUKOKA nu til Landsstyreformanden i håb om hjælp.

Baggrunden er, at nye takster for for plejepatienter på sygehuse trådte i kraft onsdag. Stigningerne betyder kraftige forhøjelse i udgifter for visse kommuner – eksempelvis skulle Qasigiannguit af med 77 procent mere - 2,3 millioner kroner - på den konto.

Det har fået kommunenes forening op af stolen. KANUKOKA er sure over, at forhøjelsen kom som et lyn fra en klar himmel, selve størrelsen på stigningen og ikke mindst at der ikke har været en forhandling.

KANUKOKA er dog blevet afvist af Direktoratet for Sundhed, der begrunder den store takststigning med, at prisen ikke har ændret sig siden 1995.

At stigningen sker med en uges varsel har direktoratet ikke forholdt sig til, og det bliver pure afvist, at KANUKOKA har ret til en forhandling.

Derfor har kommunernes forening nu skrevet til landsstyre-formanden, Hans Enoksen, i håb om støtte, fortæller formanden Lars Karl Jensen.

- KANUKOKA vil med brevet understrege, at vi på ingen måde kan accepterer svaret fra Direktoratet for Sundhed, siger han.

I brevet til Hans Enoksen skriver foreningen blandt andet, at de mener, at afvisningen fra Direktoratet for Sundhed er direkte arrogant.